Pastís de xocolata, nous i panses

Ingredients

  • 4 ous
  • 175 gr. de sucre integral
  • 150 gr. de mantega ecològica
  • 150 gr. de xocolata negra de cobertura
  • 90 gr. de farina d’arròs
  • 75 gr. de nous trossejades
  • 25 gr. de panses de corint
  • Una tassa de cafè.
  • un polsim de sal

Preparació

Posarem les panses en remull a la tassa de cafè durant ½ horeta i les colarem.

Separarem els rovells de les clares i els posarem en dos bols diferents. En un hi blanquejarem els rovells amb el sucre fins que quedin cremosos i a l’altre hi muntarem les clares amb el polsim de sal a punt de neu ferma.

Mentrestant, en un cassó dissoldrem la xocolata i la mantega fins que siguin ben líquides. Tot seguit hi afegirem la barreja dels rovells amb el sucre, les nous i les panses i ho remenarem bé perquè es barregi.  A continuació hi anirem incorporant la farina en forma de pluja fina.

Una vegada feta la barreja i per donar-hi un toc escumós incorporarem les clares a punt de neu a la barreja molt a poc a poc i amb moviments envoltants i suaus.

Bolcarem la pasta de xocolata en un motlle pastisser prèviament llustrat i l’introduirem al forn prèviament escalfat a 180º.

Passats uns 25 minuts ja podrem treure el pastís del forn.

Quan sigui tebi el desemmotllarem i… al cap d’una estona… bon profit!

Deixa un comentari