Crema de carbassa

carbassaTant a l’hivern com a l’estiu, la crema de carbassa és deliciosa. Cal anar amb molta cura quan escollim la carbassa perquè la crema sigui ben gustosa. No totes les carbasses tenen la mateixa intensitat de gust. Acostumen a tenir-ne més les que tenen forma de cacauet de color taronjós i les rodones, una mica xates i grosses, que podem comprar a trossos al mercat. Cal escollir-la madura, les verdes són insípides.

Ingredients (per a 4 persones)

  • 3 cebes mitjanes
  • 700 g. de carbassa
  • 700 cl d’aigua o brou de verdures
  • Oli d’oliva
  • Sal, cúrcuma i pebre blanc (opcional)

Elaboració
Agafarem una olla. Hi tirarem un raig d’oli. Ratllarem la ceba. Pelarem la carbassa i la tallarem a dauets.

Posarem l’olla al foc i quan l’oli comenci a ser calent hi tirarem la ceba. La courem a foc baix fins que sigui una mica confitada. Cal evitar que es caramel·litzi o es torri.

Quan la ceba estigui al punt, hi afegirem la carbassa i l’anirem remenant una estona fins que agafi escalfor. Opcionalment, ho salarem. Tot seguit hi afegirem l’aigua o un brou de verdures i esperarem que arrenqui el bull. Aleshores, abaixarem el foc i deixarem que la ceba i la carbassa es coguin bé, uns 20-25 minuts aproximadament. Dos minuts abans de tancar el foc, hi afegirem la cúrcuma i el pebre blanc.

Traurem l’olla del foc, i batrem el contingut ben batut. Ja tenim la crema a punt.

Bon profit!