Porrusalda

porrusalda

Porrusalda, paraula que en basc significa caldo de porros, és un plat típic basc i navarrès elaborat principalment porros i també amb verdures com les pastanagues, les patates, les cebes i la carbassa.

 

Ingredients (per a 4 persones)

5 porros
3 pastanagues
3 patates Red Pontiac
1 ceba
1 l de brou de pollastre
1/2 l d’aigua mineral
oli d’oliva verge extra
julivert
sal (opcional)

Elaboració

Per fer el brou posarem retalls de pollastre, julivert i opcionalment sal en una olla amb aigua mineral. Ho courem amb l’olla tapada durant 6 o 7 minuts comptats a partir del moment que comença a sortir el vapor. >Ho desgreixarem, ho colarem i ho desarem.

Pelarem les cebes i les picarem ben fines. Posarem un raig d’oli en una cassola i hi tirarem les cebes. Les courem a foc ben baix, sense que quedin gens daurades. Hi tirarem el brou.

Tallarem els porros a rodelles. Pelarem les pastanagues i les patates i les tallarem també. Afegirem els porros, les pastanagues i les patates a la cassola. Hi tirarem sal (opcional) i ho deixarem coure durant 18-20 minuts.

I ja tenim a punt la porrussalda. La servirem calenta en un plat fondo i… bon profit!

Aquest plat també es pot cuinar afegint-hi bacallà dessalat els darrers 4-5 minuts. Recordeu que el bacallà autèntic és el gadus morhua i no el Trisopterus i el Pollachius (que són l’abadejo i la mòllera).