Un fotògraf d’alçada: Kacper Kowalski

photo: Kacper Kowalski / Kacperkowalski.com

Kacper Kowalski va néixer a Gdynia, Polònia, el 1977. Va estudiar per arquitecte, va començar a exercir, però  al cap de poc temps de dedicar-s’hi es va adonar que l’arquitectura no el feia sentir feliç. Aleshores, va prendre una decisió important: Aventurar-se a fer un gran canvi de rumb. Pilot aficionat que participava en competicions de parapent i fotògraf avançat, intentaria viure del que més li agradava: volar i fer fotografies. I no de les dues aficions separades, sinó juntes.  Fruit d’aquestes habilitats, combinades amb els coneixements de dibuix, disseny i arquitectura sorgeixen magnífiques i vistoses fotografies aèries on la bellesa i l’originalitat hi són ben presents.

photo: Kacper Kowalski / Kacperkowalski.com

En preguntar-li per la precisió de les fotografies, Kowalski explica que ser ell qui vola per damunt dels espais i paisatges, li permet volar dotzenes de vegades damunt del mateix paisatge i captar diferents perspectives, analitzar i controlar cadascuna de les preses i convertir-les en imatges abstractes, mosaics, grafismes i asimetries que mostren l’excepcionalitat de les formes i colors de la natura,  el rastre positiu o negatiu de la presència humana a la Terra o com aquesta hi interactua.

Kowalski03

En les fotografies de Kacper Kowalski tant podem endevinar paisatges de natura com la captura d’espais industrials que serien impossibles de fotografiar des de terra. Fotografies d’espais a gran escala, oberts, magnífics o esgarrifosos, amb contrast de colors i des d’angles que són impensables de visualitzar per la majoria de persones.

Kowalski ha guanyat premis importants com el World Press Photo (2009, 2014 i 2015) i el premi mundial de fotografia Sony (2014) i també de National Geographic, Gran Press Photo, etc. i ha quedat finalista de la competició internacional Picture of the Year amb el llibre Side Effects.

https://www.youtube.com/embed/FXvFCYhYGWA?rel=0&showinfo=0“>

I si us agrada aquest tipus de fotografia aèria, també podeu gaudir, i molt amb les fotos d’aquests dos altres grans fotògrafs d’alçada:

Edward Burtynsky
Edw1

Edwar

i  Zack Seckler 

Photo by Zack Seckler. Usage prohibited without written consent. Contact: Tel: 347-628-1575 Email: zs@zackseckler.com  Web: www.zackseckler.com

Photo by Zack Seckler. Usage prohibited without written consent. Contact: Tel: 347-628-1575 Email: zs@zackseckler.com  Web: www.zackseckler.com

1 responses to “Un fotògraf d’alçada: Kacper Kowalski

  1. Molt suggerents les fotos aèries!

    M'agrada

Deixa un comentari