Sopa de miso

miso

Ingredients (per a 4 persones)

  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 1 fulla de col
  • 5 cm d’alga wakame
  • 1 litre d’aigua
  • 1 cullerada d’oli d’oliva verge extra
  • 1 cullera de Mugi miso: de soja i ordi

Elaboració

Posarem l’oli en una cassola i l’escalfarem. Quan comenci a ser calent hi afegirem la ceba tallada a dauets i la deixarem coure a foc baix durant cinc minuts. Hi incorporarem la pastanaga tallada a rodelles finetes, la fulla de col tallada a trossets ben petits i l’alga wakame –que haurem tingut en remull durant dos minuts- tallada a trossets. Ho remenarem bé i ho cobrirem tot amb un litre d’aigua. Quan l’aigua bulli, abaixarem el foc i deixarem que es cogui durant deu minuts.

Posarem el miso en un bol i el diluirem amb una mica del brou que acabem de fer. L’afegirem a la resta de la sopa i ho courem tot plegat tres minuts amb el foc ben baix. És molt important que no bulli perquè es malmetrien les propietats alimentàries del miso.

Ja tenim la sopa feta. La servirem en un bol i cullera de ceràmica si en tenim.