Ingredients (4 persones)
- ½ kg de llom de porc
- 1 ceba
- 1 porro
- 3 alls
- 5 cullerades rases de mostassa de Dijon
- 1 cullerada de mel suau
- 250 ml de vi blanc
- aigua
- oli d’oliva
- sal
- pebre
- farigola
- orenga
- pebre vermell (dolç)
- vinagreta
Preparació
Triturarem dos alls i els fregarem per tot el llom de porc. Hi afegirem la farigola, l’orenga, la sal, el pebre i el pebre vermell, ho remullarem amb l’oli d’oliva i amb les mans ho escamparem al voltant de tota la carn.
Posarem el llom en una safata i el posarem al forn a 150º durant tres quarts d’hora. Quan estigui cuit al punt, el traurem i deixarem que es refredi.
Prepararem la salsa de mostassa: Posarem una cassola al foc amb oli d’oliva verge. Tallarem a trossets el porro i la ceba i els abocarem a la cassola perquè coguin a foc lent. Hi afegirem un gra d’all. Quan el porro i la ceba ja siguin una mica cuits hi afegirem el vi blanc i deixarem que vagi coent fins que el vi quedi reduït. Aleshores hi afegirem la mostassa i la mel. Ho salpebrarem, hi afegirem un got d’aigua i deixarem que cogui cinc minuts més. Passats els cinc minuts, ho posarem en un bol, ho triturarem, ho colarem i deixarem que es refredi.
Quan el llom sigui ben fred el tallarem a filets prims i el posarem a la safata per servir-lo.
L’amanirem amb uns granets de sal rosa i un raig de vinagreta.
El servirem amb la salsa de mostassa al damunt.
Aquest és un plat que se serveix fred, però si algú vol menjar la carn calenta, cal escalfar-la abans no s’hi posi la salsa de la mostassa.