Espaguetis d’espirulina amb salsa pesto

alfàbrega

Ingredients (per a 4 persones):

Per   coure la pasta:

  • 1,5 litres d’aigua
  • 350 grams d’espaguetis d’espirulina ( o qualsevol altra pasta)
  • sal (opcional)

Per a la salsa:

  • 50 grams de fulles d’alfàbrega fresca ( en cap cas pot ser seca)
  • 1 – 2 grans d’all (segons mida i gust de cadascú)
  • 100 grams de formatge parmesà
  • 30 grams de pinyons
  • 150 grams d’oli d’oliva verge extra

Preparació:

Primer de tot, prepararem la salsa pesto. És aconsellable preparar-la abans de coure la pasta ja que els espaguetis amb pesto són més saborosos si la salsa s’hi barreja quan la pasta encara és calenta.salsa-pesto-casera

Agafarem el pot de la batedora o un estri semblant. Hi posarem l’alfàbrega, els alls, el formatge i els pinyons. Ho batrem tot junt fins que quedi una pasta fina i sense grumolls. Tot seguit ho anirem batent i afegint-hi l’oli com si es tractés d’una maionesa. Un cop hi haguem afegit tot l’oli, ja tindrem la salsa a punt. Boníssima!

De seguida, posarem una olla amb l’aigua al foc. Quan aquesta comenci a bullir hi afegirem la pasta. Hem de calcular uns 15 minuts de cocció, aproximadament. Cal tenir en compte que cada pasta té el seu temps exacte i que pot variar una miqueta. Afegir-hi sal és opcional. Jo no n’hi poso perquè la salsa pesto ja té un gust molt intens.

okEls espaguetis ja són cuits. Un cop al plat, hi posarem unes cullerades de salsa pesto al damunt, ho barrejarem bé i… bon profit!

Aquesta recepta és fàcil, molt gustosa i molt nutritiva.

Informació: L’espirulina és una alga molt rica en proteïnes (entre un 50% i un 70%) i en vitamines B12 i F, entre altres. És recomanable menjar-ne perquè afavoreix el rendiment físic i intel·lectual. Els espaguetis d’espirulina es poden comprar en botigues especialitzades en productes ecològics.

Aquesta recepta també es pot preparar amb qualsevol altre tipus de pasta.

La salsa pesto també combina amb mousse de verdures, amb minestrone, amb peix al vapor o a la planxa, etc.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s