Maria

IMG_5140

Maria un nom molt bonic que entre altres significats té el de “l’escollida”. En aquest cas, en el de la Maria que us vull parlar, compleix el requisit. Ens va arribar sense cercar que vingués i si marxés la trobaríem a faltar.

La Maria és una noia que va néixer amb unes necessitats especials que li representen un repte per viure i treballar en una societat que s’autoanomena normalitzada. Però la Maria ha tingut un pare i una mare, i des de fa poc només una mare enèrgics i lluitadors. La mare és d’aquelles persones que quan t’adreça la primera paraula provoca que t’envaeixi una sensació de dolçor i de contundència alhora. Ella té un objectiu: la família i especialment, la Maria. Que la Maria sigui feliç i es pugui desenvolupar en tot el que necessita i vol assolir a la vida. I aquest tarannà l’ha heretat la filla.

La Maria no es rendeix davant d’aquesta societat estàndard en què no es tenen en compte els aprenentatges i les accions que s’han d’assolir des d’una altra perspectiva i amb un ritme personalitzat. Quan va aparèixer amb la seva mare al despatx, tenia molt clar el repte que volia assolir: poder estar en una escola bressol, col·laborant i aportant la seva estima i alhora el seu bon fer als infants més petits. No volia quedar-se a casa, no volia limitar-se a ser autònoma en el què fer diari. Necessitava aportar i el el format com a voluntària de diferents fundacions van ser la via i l’enllaç per a la col·laboració.

Ara ja fa tres anys que la Maria col·labora amb la nostra escola bressol municipal. Quan fa el camí de l’escola la cara se li va il·luminant i quan hi arriba el primer que fa és regalar a tothom un somriure. La seva vida és plena de sentit. Les educadores la demanen, la mimen, estan molt contentes amb la seva col·laboració i la seva presència. Els infants l’adoren. L’escolten, aprenen, juguen i riuen i somriuen amb ella. La Maria és un regal per a l’escola bressol i per als infants. El seu encaix és perfecte, com si hagués estat “escollida”.

El municipi on viu la Maria és un municipi obert, sensible a les necessitats de totes les persones, i la seva Àrea d’Educació de l’Ajuntament i les escoles bressol municipals obren les portes a aquesta col·laboració tan socialment necessària, com entranyable.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s