Va d’expressions: Ets prim o prima com un boixet?

boixetsPoc a poc la societat anem prenent consciència que és important cuidar-nos, que estar molt gras és perjudicial per a la nostra salut, però també prenem consciència que també estar massa prim tampoc és bo. I no em refereixo a les persones que són primes per naturalesa, sinó a les que estan voluntàriament en la pell i els ossos.

I parlant de persones primes o molt primes, tenim un seguit d’expressions catalanes ben interessants. En coneixeu? Aquestes són algunes de les més conegudes.

Fent referència a:

  • Un ormeig de pesca molt fi: Ser prim com un gànguil.
  • L’absència de greix: Estar en la pell i els ossos o ser un sac d’ossos
  • La invisibilitat per la rapidesa i taranna fugisser d’un ocell. A no tenir greix: Ser sec com un gaig.
  • L’estretor un objecte: Ser prim com un clau, ser com un envà de canyes, semblar un boixet
  • A l’estretor d’un aliment: Ser prim com un secall (bescuit molt prim)
  • La primor d’un animal: Ser sec com un bacallà (assecat)
  • A un fi i petit fragment que es desprèn d’un cos dur: Semblar un esquerdís.

I si us heu aprimat molt i ràpidament, no és d’estranyar que quan us mireu al mirall veieu que teniu pellaringues o pellingots (pell sobrera i que penja) per tot el cos.

Així doncs, si sou prims com un gànguil, pot ser que us diguin que esteu en la pell i els ossos o que sembleu un esquerdís, de manera que no us aprimeu més perquè sinó us diran que sembleu un gaig o un envà de canyes i que essent tant prims com un clau, semblareu un boixet vestit que si no es tapa ensenyarà aquí i allà les pelleringues llargues i seques com un bacallà assecat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s