Setembre

IMG_0265Poc a poc s’acaba l’estiu més fervorós. La llum del dia és brillant, la de la tarda relaxada i plena de matisos groc-blaus. El capvespre tenyeix de rosats el que seran en poca estona ombres agrisades que cediran a la foscor del vespre i dels estels.

El brogit d’algunes platges, similar al de les abelles excitades en un rusc, s’amoroseix i el so de les onades i el lleu clapoteig de les barques i dels pocs banyistes pren el protagonisme.

La histèria momentània del pam quadrat de tovallola, de la barca de plàstic que et passa pel damunt mentre sents un perdó maleducat i ofensiu, i els xiscles i brutícia escampats aquí i allà quan la platja es buida, es dilueixen satisfactòriament empesos per la frescor de la primera tramuntana.

Allunyada aquesta, ressorgeix el silenci que convida al tedi, a la lectura, a la conversa amb veu baixa, a l’embadocament, a la reflexió. Un plaer.

El setembre és un mes càlid i acollidor. Dolçament volgut. Amb paisatges per contemplar amb la fascinació de la joia més preuada; amb olors que ens amaren els sentits conscientment i inconscient; amb colors que repten la paleta del pintor més virtuós.

L’Empordà i la nostra costa, en especial, respira amb el somriure de qui ha fet una dura jornada i aquesta ben complerta es mereix un plàcid sojorn.

La natura, el mar, els pobles i poblets, lluny del brogit i de les estridències ens piquen l’ullet i ens conviden a canviar els banyadors i para-sols per les passejades per arbredes amb tornassols previs a la tardor.

Anuncis

2 responses to “Setembre

  1. M’agrada com pintes el setembre al Empordà. M’ajuda a gaudir-ne millor aquest primer anys que m’hi puc quedar.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s