Lyrikline

lirik1Hi ha moltes maneres de començar el dia, o de gaudir-lo i una és viatjant una estoneta per Lyrikline, un projecte tant interessant com poc conegut.
És una de les grans plataformes internacionals de poesia contemporània a internet. 1045 poetes, 9430 poemes en 63 llengües i 13.538 traduccions són dades que impressionen. Però el més interessant és que es pot sentir bona part dels autors recitant els seus poemes . I, certament, alguns impressionen.

Lyrikline va ser creada per Literaturwekstatt Berlin el novembre de 1999 com un web alemany, però l’any següent ja es va convertir en una plataforma multilingüe. Aquest projecte que rep el suport de la Comissió alemanya de la UNESCO, ha rebut diferents premis com el Premi Grimme Online, el segell de les Nacions Unides,…

Recurs gratuït, no obliga a registrar-se per llegir i escoltar els poemes  tot i que les persones que es registren poden crear llistes de favorits i compartir-les amb altres persones.

Des d’aquest any i gràcies a l’Institut Ramon Llull hi podem trobar-hi poetes catalans com Narcís Comadira, Anna Montero i Arnau Pons. Els seus poemes són recitats i es poden llegir en català i alemany. Alhora, es poden llegir en llengua catalana poemes d’autors alemanys com Harald Hartung,Brigitte Oleschinski i Armin Senser.

Un petit tast:

Claror de vidre, de Narcís Comadira.

He habitat la teva pell, Anna Montero.

Algues gelades, Brigitte Oleschinski

Tocant a JV Foix en Aikús ensextinats, Ester Xargay

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s