Noves tecnologies a velocitat de la llum

whatsDies enrere un periodista feia una reflexió interessant. Per a la gent jove els correus electrònics són una cosa arcaica i limitada a un ús totalment laboral i en molts casos per a informació extensa i amb documents adjunts.

Si us hi fixeu, té bona part de raó, ja que si consultem la bústia del nostre correu electrònic hi trobarem, correus de feina o d’estudis, publicitat i correus amb documents, fotos, que  no es poden compartir o no es volen compartir en el núvol. I cada vegada menys, correus d’amics i amigues.

En poc temps, el correu electrònic ha deixat de tenir el paper de comunicació efectiva i afectiva que haviatingut en els seus inicis. És possible que en poc temps rebem tants correus elect
rònics personals com cartes en suport paper.

I què l’ha substituït? L’SMS? No, no…

La missatgeria instantània,  – tipus whatsapp (430 milions d’usuaris*), Line (360 milions d’usuaris* i es diu que més segur que whatsapp), Telegram (100 milions d’usuaris, fet amb programari lliure i amb la seguretat com a bandera*), Goldbug (per a més experts, de codi obert i amb multi-encriptació) etc.,-  que pel fet de ser ràpida  i de fàcil ús també és efímera i no sempre amb plenes garanties de fiabilitat.

Les noves tecnologies avancen amb tanta rapidesa que els que no sóm nadius digitals, – que no hem nascut ni crescut respirant ni electrònica, ni interactivitat a la velocitat de la llum- , podem semblar tortugues. Tortugues, però que poc a poc, però amb seguretat fem camí, com la tortuga d’aquest conte.

* quantitas aproximades.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s